Cum alegi culoarea potrivită pentru acoperiș

Pe lângă importanța calității și rezistenței unui acoperiș din țiglă metalică, oferite de produsele BILKA, foarte importantă este și partea estetică. Alegerea culorii acoperișului poate fi la prima vedere complicată, dacă nu ținem cont de câteva elemente extrem de importante în armonia estetică a clădirii: culoarea pereților exteriori, structura și arhitectura casei, comunitatea din care construcția face parte, dar și tipul și modelul ferestrelor și ușilor.

Un acoperiș trebuie să fie elegant, cu un aspect care să rezoneze cu întreaga construcție, indiferent că este vorba despre o clădire veche, cu un stil arhitectural neoclasic sau eclectic, o locuință modernă, în stil futurist sau o cochetă casă de vacanță.

Culoarea pereților exteriori este foarte importantă în alegerea acoperișului. În cazul în care pereții casei sunt vopsiți în tonuri închise sau în tonuri mai îndrăznețe este bine să optezi pentru un acoperiș în culori neutre pentru a evita un aspect general încărcat. De asemenea, un ton neutru al acoperișului permite mult mai multe opțiuni aunci când vine vorba de schemele de culoare. În ceea ce privește casele de vacanță, lucrurile sunt puțin mai lejere și poți alege nuanțe contrastante, pentru un plus de originalitate.

Acoperiș realizat cu țigla metalică BILKA BALCANIC  cărămiziu - RAL 8004 mat

Acoperiș realizat cu țigla metalică BILKA BALCANIC cărămiziu – RAL 8004 mat

Arhitectura și structura casei te pot ajuta foarte mult în momentul în care alegi nuanța acoperișului. În funcție de stilul arhitectural al construcției poți alege o nuanță mai sobră sau una mai vie. O casă de dimensiuni mai mici, cum sunt cele de la munte, îți poate permite o libertate mai mare atunci când alegi culoarea, pe când o casă de dimensiuni mai mari, cum sunt cele rezidențiale, poate fi mai restrictivă din acest punct de vedere.

Acoperiș realizat cu tiglă metalică BILKA BALCANIC - maro închis RAL 8019 mat

Acoperiș realizat cu tiglă metalică BILKA BALCANIC – maro închis RAL 8019 mat

Comunitatea din care construcția face parte este, de asemenea, foarte importantă. Atunci când alegi nunața acoperișului este bine să ții cont și de stilul și tonurile folosite de vecinii tăi. Originalitatea este oricând binevenită, însă în doze echilibrate, pentru a nu ieși prea mult în evidență sau pentru a face notă discordantă cu celălalte clădiri din apropiere.

acoperis_sate_romanesti

 

Modelul ferestrelor și al ușilor este un alt element de care trebuie să ții cont atunci câng alegi culoarea acoperișului. Este recomandat ca atât ferestrele, ușile dar și acoperișul să se încadreze în aceleași tonuri de culori, pentru a nu încărca aspectul general al clădirii, dar și pentru a crea un joc de simetrie.

 

Acoperiș realizat cu țiglă metalică BILKA BALCANIC - negru - 9005 mat

Acoperiș realizat cu țiglă metalică BILKA BALCANIC – negru – 9005 mat

Acoperișul este cel care pune în evidență  frumusețea clădirii. Țigla metalică de la BILKA vine într-o gamă variată de culori, materiale și formă, astfel încât să se potrivească oricărui tip de construcție și să se integreze cu stilul arhitectural al casei. Poți opta pentru un acoperiș din țiglă metalică în culori și nuanțe clasice sau moderne, două variante de acoperire, cu strat lucios sau mat și o gamă largă de elemente de finisaj.

Țigla BALCANIC este fabricată din oțel de grosime 0,50-0,60 mm zincat, acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă sau mată. Aceasta se produce în 21 de nuanțe, fiind un produs elegant și rezistent, care îmbină aspectul tradițional cu cel modern. O clădire veche sau de patrimoniu, odată acoperită cu acest tip de țiglă este protejată de intemperiile vremii și în același timp este pusă în evidență frumusețea arhitecturală.

Țigla CLASIC este fabricată tot din oțel de grosime de  0,50-0,60 mm zincat, acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă sau mată, în 21 de nuanțe. Acest tip de țiglă este cel mai des utilizat și se folosește în special la construcțiile cu regim rezidențial.

Nu-i așa că acum alegerea culorii acoperișului este mai ușoară?

Mai multe detalii despre produsele marca BILKA și lucrările realizate aflați aici pe site-ul oficial bilka.ro

Citește și:

3 mituri false despre acoperișul din țiglă metalică

Top 5 acoperișuri BILKA