Curățenia de primăvară a acoperișului

Când vorbim despre curățenia tradițională de primăvară este foarte important să curățăm și acoperișul casei. După ce iarna a trecut, o inspecție și o curățare generală a acoperișului sunt mai mult decât necesare pentru a preveni orice problemă care ar putea apărea în următorul sezon. Pentru siguranța optimă a casei, un acoperiș trebuie întreținut și verificat constant.

Țigla metalică sau tabla fălțuită, Retro PANEL, sunt cunoscute pentru ușurința cu care se curăță. Acest tip de acoperiș transformă casa într-un loc mai rezistent în fața intemperiilor vremii, dar chiar și așa se impune o curățare periodică a sa, în fiecare primăvară.

Crengile rupte de copac, ramurile sau frunzele sunt printre cele mai des întâlnite resturi care pot deteriora acoperișul casei. Unele dintre acestea reușesc să se desprindă de pe acoperiș, datorită rafalelor de vânt, altele rămân acolo sau sunt aduse de păsări sau alte viețuitoare.

Aceste resturi pot provoca daune serioase acoperișului casei, blocând scurgerea normală a apei provenită din precipitații. Cei mai mulți oameni se întreabă cum o mică gramadă de frunze sau ramuri de copac poate deteriora un acoperiș. Răspunsul este simplu: frunzele și crengile pot crea un baraj care blochează apa din precipitații să se scurgă de pe acoperiș. Când se întâmplă acest lucru, apa rămâne mai mult timp în jgheab și poate duce la șubrezirea întregului sistem pluvial și mai apoi la infiltrarea apei în pereții casei. De aceea, este foarte important să vă asigurați că acoperișurile sunt curățate în fiecare primăvară.

 

Cum putem îndepărta resturile prinse în acoperiș

Aceste resturi pot fi îndepărtate cu mâna, dacă se află în locuri ușor accesibile și necesită o mai mare atenție, pentru a nu va pune în pericol siguranța. Un alt mod simplu de a elimina frunzele și crengile este cu o suflantă. Așa că dacă aveți acces la un astfel de dispozitiv, nu ezitați să îl folosiți pentru a scăpa de toate acele resturi. De asemenea, puteți folosi o mătură moale sau o perie, cu condiția să nu puneți o presiune prea mare.

Jgheaburile devin și ele o adevărată capcană pentru ramuri, frunze sau alte resturi vegetale adunate în urma unei ierni lungi și umede. Curățați jgheaburile pe interior de toate aceste resturi, apoi clătiți bine atât jgheaburile, cât și burlanele cu apă. În felul acesta le pregătiți pentru ploile dese de primăvară și protejați casa de posibilele probleme cauzate de excesul de apă.

 

Eliminarea riscului apariției mucegaiului pe acoperiș

Diversele obiecte aduse și rămase blocate pe acoperiș, pentru un timp îndelungat, pot duce la apariția unor pete cunoscute și sub numele de „mucegai de acoperiș”. Acest mucegai este des întâlnit pe partea de nord a acoperișurilor, acolo unde razele soarelui ajung mai greu, și astfel, dacă au rămas frunze și crengi umede pentru o perioada mai mare de timp este favorizată apariția mucegaiului. Aceste pete pot fi curățate cel mai ușor cu ajutorul unor soluții de curățare, care includ de cele mai multe ori substanțe chimice, pentru a distruge posibilele bacterii și microbi, care se pot răspândi de pe acoperiș și pe pereții casei, dacă nu sunt eliminate la timp. Se recomandă, ca înainte de a aplica orice produs chimic sau soluție, acestea să fie testate pe o mică porțiune de rezervă pentru a vedea cum se comportă materialul sub acțiunea compușilor chimici.

Aveți pe casă țiglă metalică? Felicitări pentru că asta e tot ce trebuie să știți despre curățarea acoperișului! Mai puțin timp pentru curățenie, mai mult timp petrecut cu cei dragi!

Spor la treabă vă dorim!!!

 

Citește și 3 mituri false despre acoperișul din țiglă metalică

Dacă vi se pare util acest articol sau dacă știți și sfaturi despre curățarea acoperișului metalic, puteți posta mai jos opiniile voastre.